Космическата компания на британския милиардер Ричард Брансън Virgin Orbit  информира

...
Космическата компания на британския милиардер Ричард Брансън Virgin Orbit  информира
Коментари Харесай

Virgin Orbit спира работа и изпраща служители в неплатен отпуск

Космическата компания на английския милиардер Ричард Брансън Virgin Orbit  информира чиновниците, че компанията стопира работа спряна за една седмица, считано от през днешния ден, оповестява CNBC. Почти всички чиновници на Virgin Orbit бяха изпратени в неплатен отпуск. Компанията изясни това с нуждата да откри средства, с цел да продължи активността си. Пресслужбата на Virgin Orbit удостовери прекъсването на работата, само че не даде детайлности.

След като информацията стана обществена, акциите на Virgin Orbit паднаха с 33%. След листването на акциите й на фондовата борса през декември 2021 година цената им е паднала десетократно. В края на третото тримесечие Virgin Orbit имаше $71,2 милиона в брой, завършвайки тримесечието със загуба преди налози, лихви, амортизация и обезценка (EBITDA) от $42,9 милиона След това компанията получи $55 милиона заем посредством капиталовия клон на Virgin Group.

През януари Virgin Orbit не съумя да направи първото в историята изстрелване на галактически спътници от Обединеното кралство - компанията заяви за възникването на " особеност " по време на изстрелването на ракетата-носител LauncherOne, която трябваше да изведе в орбита девет спътника. След това акциите на Virgin Orbit паднаха с една трета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР